A diagnózis felállításának legegyszerűbb módja az élelmiszerek ellen termelődött IgG-antitestek mérése. 46 élelmiszerre ujjbegyvérből!
Az azonnai típusú (IgE) allergiával szemben élelmiszer specifikus IgG antitest kimutatást, -ma Magyarországon egyedülálló lehetőségként – 46 élelmiszerre adott immunválaszt vizsgál.
Részt vett már táplálékallergia vizsgálaton? Panaszai a negatív táplálékallergia vizsgálat ellenére sem szűnnek meg? Ez előfordulhat, hiszen a hagyományos laboratóriumi vizsgálatokon jellemzően ma Magyarországon kizárólag IgE megahatározást végeznek!
Kinek javasoljuk a teszt elvégzését?
Egyre többünknél jelentkezik a krónikus élelmiszer érzékenység (késői típusú táplálékallergia) Az IgG által okozott érzékenység csak néhány tünetei nem azonnal, hanem később jelentkeznek. A Brit Dietetikai Társaság elnöke szerint az emberek 45%-a szenved egy vagy több ételérzékenység tüneteitől. Kialakulásának oka, hogy az immunrendszer az étel fehérjéi közül valamelyiket idegenként azonosítja, és ellene nagy mennyiségű IgG antitestet termel. A szervezetben az idegennek vélt behatoló (az élelmiszer antigén) ellen termelt antitestek összekapcsolódnak, melyek felhalmozódnak a szövetekben gyulladást, tüneteket váltva ki.
Ha olyan krónikussá vált tünetei vannak:
- álmatlanság
- bélproblémák (gyulladás, hasmenés, székrekedés)
- bőrproblémák
- ekcéma
- emésztési zavarok (puffadás)
- hasi fájdalmak
- ízületi gyulladás és ízületi fájdalmak
- krónikus fejfájás vagy migrén
- krónikus légzőszervi tünetek (asztmás légzés vagy hörghurut, állandó köhögés)
- menstruációs problémák
- orrmelléküreg gyulladás
- súlyproblémák (pl. kóros túlsúly)
- szívdobogásérzés
- akkor indokolt a teszt elvégzése.
Az élelmiszer-specifikus IgG gyors kimutatását követően az erős immunválaszt kiváltó élelmiszerek kizárhatók az étrendből.
A reakciót kiváltó élelmiszer elhagyásával a tünetek a legtöbb esetben elmúlnak, majd az adott élelmiszer az étrendbe egy idő múlva fokozatosan visszailleszthető.
A teszt által kimutatható krónikus élelmiszer érzékenységet okozó élelmiszerek:
Alma, bárányhús, brazil dió, brokkoli, burgonya, búza, csirkehús, görögdinnye,sárgadinnye, dió, durumbúza, édesvízi hal, élesztő, fehérhal, fekete ribizli, fokhagyma, földimogyoró, földieper, glutén, gomba, grapefruit, gyömbér, kakaóbab, káposzta, kesudió, kukorica, mandula, marhahús, narancs és citrom, olajbogyó, paprika, paradicsom, póréhagyma, rák-, és kagyló, rizs, rozs, sárgarépa, sertéshús, szójabab, tea, tehéntej, teljes tojás, tonhal, uborka, zab, zeller.
A teszt elvégzésén kívül, pozitivitás esetén ingyenes dietetikai tanácsadás!
Időtartam : 50 perc Ára: 25.000 Ft
Családi kedvezmény:
4 fő esetén a 4db teszt ára: 100.000 Ft helyett 90.000 Ft
5 fő esetén az 5db teszt ára 125.000 Ft helyett 110.000 Ft